Sos de vin alb

Printeaza

Sos de vin alb din: unt, hasme, vin alb, supa de pui, smantana.

Ingrediente: Sos de vin alb

  • 15 g unt fără sare
  • 3 haşme, tocate fin
  • 300 ml vin alb
  • 300 ml supă de pui sau peşte
  • 400 ml smântână grasă

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, fără să se coloreze, până când devin moi şi transparente. Turnaţi vinul alb, amestecând la fundul cratiţei cu o lingură de lemn. Măriţi flacăra şi fierbeţi lichidul până când scade la jumătate. Adăugaţi supa şi fierbeţi lichidul până când scade la 100 ml.

Adăugaţi smântână şi continuaţi să scădeţi sosul, până când devine suficient de gros pentru a adera la dosul unei linguri. Treceţi sosul printr-o sită fină, dacă doriţi. Condimentaţi-1 după gust cu sare şi piper. Serviţi-1 călduţ.

Sosul poate fi păstrat cald deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe la foc mic, cu o jumătate de oră înainte de servire. In această fază, nu permiteţi apei să fiarbă, deoarece sosul se poate tăia. Acest sos se asociază cel mai bine cu peşte sau pui.

Pentru a preveni formarea unei pojghiţe deasupra sosului în timp ce-l păstraţi fierbinte, acoperiţi-l cu o folie de plastic.

Sos de vin alb

Sos de vin alb

Incoming search terms:

  • sos de vin alb
  • sos din vin alb
  • sos vin alb

2 comentarii

  1. Foarte gustos sosul de vin alb

  2. Nina Apostoleanu

    Eu nu l am facut, dar vreau sa incerc si eu sosul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.