Sos de usturoi (Aioli)

Printeaza

Sos de usturoi

Ingrediente:Sos de usturoi

  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 1 gălbenuş
  • 100 g ulei
  • sare
  • 1/2 linguriţă oţet

 

 

Mod de preparare:

Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn sau şi mai bine într-una de piatră. Se adaugă boiaua de ardei, sare şi un gălbenuş. Se toarnă puţin câte puţin uleiul, ca la maioneză, şi zeamă de lămâie. Se freacă totul până devine ca o cremă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.