Sos de tomate picant

Printeaza

Sos de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de telina, otet din vin, seminte de mustar.

Ingrediente:Sos_de_tomate_picant

  • 4 kg rosii
  • 2 linguri piper negru
  • 1 lingura boia
  • 2 lingurite ardei iute macinat
  • sare
  • cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon
  • 150 – 200 ml otet din vin
  • 1 lingurita seminte de mustar

 

Mod de preparare:

Alegi roşii bine coapte, pe care le zdrobeşti şi le pui la fiert la foc mediu, până când se înmoaie şi li se încreţeşte pieliţa.

Strecori apoi roşiile fierte printr-o sită deasă, pentru a separa pieliţa şi semin­ţele. Pui din nou la fiert pulpa rămasă după strecurare, până se mai îngroaşă.

Adaugi 2 linguri piper negru dat prin sită, boia, ardeiul iute, sare, frunzele şi tijele de ţelină, tarhonul fin tocat şi oţetul din vin.

Fierbi toate ingredientele până când sosul ajunge la consistenţa smântânii. Adaugi seminţele de muştar, în prealabil măci­nate în râşniţa pentru cafea, după care laşi să mai dea în câteva clocote.

Torni ketchupul fierbin­te, în sticle de 350 ml, în prealabil sterilizate în cup­tor şi aşezate pe o tavă. înfiletezi dopurile sticlelor sau le legi cu celofan dublu.

Laşi sticlele să se răcească într-un coş, înve­lite în pături. A doua zi, le etichetezi şi le depozitezi în cămară.

Sos de tomate picant

Sos_de_tomate_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.