Sos de rosii picant

Printeaza

Sos de rosii picant din: rosii, zahar, otet, piper, boia, sare, mustar.

Ingrediente:Sos de rosii picant

 

  • 5 kg rosii
  • 300 g zahăr
  • 1 litru oţet de vin
  • o jumătate lingură piper
  • o jumătate lingură boia de ardei
  • o lingură sare
  • 2 linguri muştar diluat in puţin oţet

 

Mod de preparare:

Se aleg 5 kg roşii bine coapte şi sănătoase, se spală, se rup în două şi se aşează într-o oală, la foc mic. După ce au fiert în clocote 5-6 minute, se trage oala de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se trec apoi roşiile prin sită şi se pun, într-o oală bine spălată, din nou la fiert. Când lichidul începe să clocoteasca, se amestecă mereu pentru a nu se lipi de fundul vasului.

Se adaugă, pe rând, în timpul fierberii, 300 g zahăr, un litru oţet de vin, o jumătate lingură piper, o jumătate lingură boia de ardei, o lingură sare şi 2 linguri muştar diluat in puţin oţet.

Se amesteca totul bine şi se lasă să fiarbă până începe să se îngroaşe atât cât să aibă consistenţa unei smântâni subţiri.

Se toarnă sosul fierbinte în sticle mici de 0,5 litri sau 0,25 litri care se închid cu dopuri, se înfăşoară în pături groase şi se lasă până a doua zi. Când s-au răcit complet se pun în cămară, la păstrare.

In cazul în care condiţiile de păstrare nu sunt optime, se reco­mandă să se fiarbă sticlele la bain-marie timp de 30 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.