Sos de rosii marinate

Printeaza

Sos de rosii marinate din: roşii uscate la soare, apa, rosii, ardei gras rosu, untdelemn de măsline, usturoi, stafide, ierburi aromate, boia iute, sare.

Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.

Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.

Beneficii pentru sănătate:

Roșiile au fost asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare, protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete, îmbunătățirea vederii și sprijinirea sănătății sistemului osos.

Reglarea nivelului glicemiei in sange.Rosiile sunt o sursa bogata de crom, mineral care regleaza nivelul glicemiei in sange si inhiba pofta de alimente dulci.

Vitamina A din rosii poate sa imbunatateasca acuratetea vederii si sa previna afectiunile vazului.

Intrucat contin o cantitate mare de fibre si apa, rosiile ajuta si la pierderea excesului ponderal, cu atat mai mult cu cat sunt sarace in grasimi saturate si calorii. Astfel, ele induc rapid senzatia de satietate si imbunatatesc digestia, contribuind la detoxifierea organismului prin lichidele pe care le furnizeaza.

 

 

Ingrediente:Sos de rosii marinate

  • 1 ceaşcă de roşii uscate la soare
  • 2 ceşti de apă, pentru înmuiat
  • 2 ceşti de roşii, tăiate în bucăţi
  • 1 ceaşcă de ardei gras roşu, mărunţit
  • 2 linguri de untdelemn de măsline
  • 2 căţei de usturoi, pisaţi
  • 1/4 ceaşcă de stafide
  • 1 lingură de ierburi aromate
  • 1/2 lingură de boia iute
  • 1/2 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat roşiile uscate la soare în. două ceşti de apă, timp de două ore.

Amestecaţi toate ingredientele laolaltă, într-un mixer, cu o ceaşcă din apa de la înmuiat, până se omogenizează.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.