Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri

Printeaza

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri din: roşii, ulei de măsline, crenguţe de ţelină, crenguţe de cimbru, sare.

 

Ingrediente:

  • 5 kg roşii bine coapte
  • 50 ml ulei de măsline
  • crenguţe de ţelină
  • crenguţe de cimbru
  • 5 linguri sare

 

Mod de preparare:

Speli roşiile, le opăreşti câteva minute în apă clocotită, apoi le treci prin jet de apă rece şi le înde­părtezi pieliţele.

Aşezi roşiile într-un vas mare, adaugi sarea, cren­guţele de ţelină şi cimbrul, apoi le fierbi la foc mic, timp de 45 de minute, ameste­când din când în când.

Torni sosul obţinut în borcane încălzite, adaugi deasupra câte o lin­gură de ulei de măsline şi le închizi etanş.

Le acoperi cu o pătură şi le laşî astfel până se răcesc complet.

Păstrezi borcanele într-un loc. întunecat, bihe aerisit, şi rece.

Sosul se folo­seşte la prepararea a diverse mâncăruri: tocăniţe ori ciorbe.

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri

Sos_de_rosii_cu_cimbru_pentru_mancaruri

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.