Sos de rosii cu busuioc si usturoi

Printeaza

Sos de rosii cu busuioc si usturoi din: rosii bine coapte, ceapa, usturoi, frunzede busuioc verde, supă de pui, ulei de măsline, zahăr, sare, piper.

Ingrediente:Sos_de_rosii_cu_busuioc_si_usturoi

  • 10 rosii bine coapte
  • 4 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 10-12 frunzede busuioc verde
  • 200 ml supă de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita  zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile câte­va secunde, le clăteşti în apă rece, le cureţi de pieliţe şi le tai mărunt. Toci ceapa mărunt, o că­leşti în uleiul bine încins până devine translucidă.

Adaugi zahărul şi o laşi să se caramelizeze uşor, amestecând continuu.

Adăugii peste ceapa ca­ramelizată roşiile, cu tot cu sosul lăsat, şi supa încălzită, acoperi cu capac şi laşi să fiairbă totul, la foc mic, circa 20 de minute.

La sfârşit, adaugi ustu­roiul zdrcobit, sare şi piper, după gusst, busuiocul tocat fin, dai în câteva clocote şi opreşti focul. Este delicios la prepararea pastelor.

Sos de rosii cu busuioc si usturoi

Sos_de_rosii_cu_busuioc_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.