Sos de roşii a la bolognaise
PrinteazaSos de roşii a la bolognaise
- 8 roşii frumoase
- 3 si 1/2 linguri de ulei de măsline
- 150 g de feliuţe de slănină
- 400 g de carne de vită tocată
- 4 cepe tocate
- 4 căţei de usturoi, tocaţi
- 100 g de ciuperci de Paris mărunţite
- ‘5 linguriţe de pastă de roşii
- 15 cl de vin roşu
- 15 cl de supă de pasăre (degresată)
- 1 praf de nucşoară
- 1 legătură de verdeaţă (cimbru, dafin, pătrunjel)
- 1 iaurt natural
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi roşiile 40 de secunde în apă clocotită, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, curăţaţi-le de seminţe şi zdrobiţi-le. Lăsaţi să se scurgă.
Turnaţi 1/2 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare şi căliţi uşor bucăţelele de slănină. Adăugaţi apoi carnea de vită, mărunţind-o mereu cu furculiţa. Condimentaţi şi daţi deoparte.
Intr-o tigaie, turnaţi 3 linguri de ulei de măsline şi înăbuşiţi la foc mic ceapa, apoi usturoiul. Adăugaţi ciupercile. Incorporaţi apoi carnea, roşiile, pastă de roşii, vinul roşu, supa de pasăre, praful de nucşoară şi legătura de verdeaţă.
Amestecaţi totul şi lăsaţi să fiarbă sub capac, la foc mic, timp de 15 minute. Adăugaţi iaurtul, apoi lăsaţi să scadă sosul, fără capac, amestecând regulat. Mai condimentaţi, dacă este cazul.