Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Printeaza

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone din: ceapa, cuisoare, dafin, piper, lapte integral, ciabatta, unt, mascarpone, nucsoara.

Ingrediente:Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

  • 1 ceapă, tăiată pe jumătate
  • 3 cuişoare
  • 1 foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 litru de lapte integral
  • 1 ciabatta (circa 270g)
  • 25g de unt
  • 2 linguri de brânză mascarpone
  • un praf de nucşoară proaspăt măcinată

 

Mod de preparare:

Pune laptele împreună cu ceapa, cuişoarele, foaia de dafin, piperul şi un pfaf de sare într-o cratiţă. Dă în clocot la foc f mic, apoi ia cratiţa de pe foc şi lasă laptele la infuzat 20 de minute.

Pune ciabatta într-un robot de bucătărie şi mărunţeşte-o până obţii firimituri grosiere. Strecoară laptele într-o altă cratiţă; aruncă ceapa şi condimentele. Adaugă firimiturile de ciabatta si dă în clocot la foc mic, apoi fierbe-le 2 minute cu focul la minimum, la cratiţa de pe foc şi adaugă untul, brânza şi nucşoara.

Gustă şi asezonează după gust, dacă este nevoie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.