Sos de merisoare cu aroma de portocala
PrinteazaSos de merisoare cu aroma de portocala din: merisoare, portocala, zahar brun, marmelada de portocale.
- 300gr merisoare
- zeama de la 1 portocala
- 50g zahar brun
- 100gr marmelada de portocala
Mod de preparare:
Pune merişoarele într-o oală medie, la foc mic, împreună cu zeama de portocală, zahărul şi marmelada şi amestecă ingredientele până când ultimele două se topesc, iar amestecul începe să fiarbă.
Lasă-l la fiert 3-5 minute, în funcţie de cel fel de merişoare ai folosit (proaspete sau congelate), pentru că cele congelate se vor înmuia mai repede. Trebuie să fie fragede în sos, dar să îşi menţină forma, aşa că încearcă să zdrobeşti un singur fruct pentru a vedea dacă s-a înmuiat suficient.
Sosul se va îngroşa pe măsură ce se răceşte, dar consistenţa lui va rămâne uşor fluidă. Poate fi păstrat la frigider 1 săptămână.
Sos de merisoare cu aroma de portocala
Pofta buna!
Arata bine sosul!