Sos de linte

Printeaza

Sos de lintedin: pasta de curry, nuca de cocos, coaja de lamaie, zahar brun, linte, coriandru si lipii.

Ingrediente:Sos_de_linte

  • 1-2 linguri pastă de curry
  • 160ml lapte de nucă de cocos
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă cu vârf de zahăr brun
  • 400g de linte scursă din conservă
  • 1 mână de coriandru tocat
  • 2 lipii
  • extra coriandru peste linte, după gust

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 1-2 linguri pastă de curry într-o cratiţă timp de 1 minut. Se adaugă 160ml lapte de nucă de cocos şi se amestecă. Se adaugă coaja rasă de la 1 lămâie, 1 linguriţă cu vârf de zahăr brun şi 400g de linte scursă din conservă. Se fierb la foc mic timp de 10 minute, adăugând suc de lime şi se asezonează.

Se adaugă şi se amestecă 1 mână de coriandru tocat şi se serveşte cu 2 lipii tăiate în beţişoare. Se poate presăra extra coriandru peste linte, după gust. Se serveşte cald sau la temperatura camerei.

Sos_de_linte

Pofta buna!

 

 

4 comentarii

  1. n-am gatit niciodata linte, m-ati convins sa fac si eu

  2. as manca si eu niste sos de linte

  3. Valentina Negrescu

    Sosul asta de linte e foarte ciudat …

  4. n-am incercat nici eu sosul de linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.