Sos de legume

Printeaza

Sos de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, ulei, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru.

Ingrediente:Sos de legume

  • 400 g morcovi
  • 100 g telină
  • 20 g pătrunjel
  • 300 g cartofi
  • 500 g roşii
  • supă de legume
  • 6 linguriţe de unt sau ulei
  • sare
  • verdeaţă
  • foaie de dafin
  • oţet
  • cimbru

Mod de preparare:

Legumele se taie mărunt, se înăbuşă în ulei şi puţină apă.

Când sunt fierte se dau prin sită, se subţiază cu zeamă de roşii, se adaugă restul de ulei, sarea, cimbrul, foaia de dafin şi se mai fierb 5 minute.

La servire se adaugă verdeaţa mărunt tocată. D

upă gust, uneori, în sos se poate pasa şi o ceapă mică, fiartă.

Se serveşte cu budinci de făinoase, cu macaroane, orez cu perişoare, cu rasol.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.