Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie

Printeaza

Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie din: hrean, supa sau apa fierbinte, zeama de lamaie, smantana.

Ingrediente:Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie

  • 1 rădăcină de hrean
  • 1 pahar cu supă sau apă fierbinte
  • sare
  • 2 linguri cu oţet sau zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri cu smântână

 

Mod de preparare:

Curăţaţi rădăcina de hrean prin răzuire, treceţi pe răzătoarea mică şi strângeţi în castron.

Turnaţi un pahar de supă de zarzavat sau apă fierbinte peste hrean, amestecaţi şi lăsaţi acoperit 5 min, apoi săraţi, acriţi cu oţet sau zeamă de lămâie şi adăugaţi smântână. Omogenizaţi.

Serviţi sosul acesta lângă carne rasol sau cartofi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.