Sos curry

Printeaza

Sos curry din: ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, ardei, curcuma, comino, coriandru, piure de rosii.

Ingrediente:Sos curry

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă tocată
  • 4 căţei usturoi
  • 4 cm rădăcină de ghimbir
  • 1/2 linguriţă de cardamon pisat
  • 1/2 ardei iute
  • 1/2 linguriţă pudră de curcuma
  • 1/2 linguriţa pudră de comino
  • 1/2 linguiriţă pudră de coriandru
  • 5 linguri piure gros de roşii

 

Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o crăticioară cu fundul gros, pe foc mic, şi se adaugă ceapa şi usturoiul.

Când ceapa devine sticloasă, se scade focul la minim, se adaugă ardeiul iute, tocat, ghimbirul ras (pudra de ghimbir) şi restul de mirodenii.

Se amestecă bine, se adaugă piureul de roşii şi trei-patru de apă.

Se amestecă din nou şi se continuă fierberea, la foc minim, timp de aproximativ treizeci- patruzeci de minute, amestecând din timp in timp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.