Sos cu creveti

Printeaza

Sos cu creveti din: unt, boia, ulei, lamaie, creveti, sare.

Ingrediente:Sos cu creveti

  • 60 g unt de raci
  • 1/2 linguriţă cu boia
  • 40 g ulei
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lămâie
  • 1 cutie cu creveţi
  • sare

Mod de preparare:

Din gălbenuşuri, ulei, unt de raci, boia, sare şi zeama de lămâie pregătiţi o maioneză obişnuită. Combinaţi maioneza cu crevetii tăiati în bucăţi mari.

Untul de raci: 30-40 carcase de raci fierţi vor fi pisate şi puse la fiert cu 200 g unt sau margarină.

După ce s-au prăjit puţin, turnaţi peste amestec 2,5-3 l apa. Lăsaţi să clocotească, apoi să se răcească. Untul se va ridica la suprafaţă.

Strângeţi-l cu lingura, puneţi-i sare şi păstraţi-l la frigider.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.