Sos cu creveti
PrinteazaSos cu creveti din: unt, boia, ulei, lamaie, creveti, sare.
- 60 g unt de raci
- 1/2 linguriţă cu boia
- 40 g ulei
- 2 gălbenuşuri
- 1 lămâie
- 1 cutie cu creveţi
- sare
Mod de preparare:
Din gălbenuşuri, ulei, unt de raci, boia, sare şi zeama de lămâie pregătiţi o maioneză obişnuită. Combinaţi maioneza cu crevetii tăiati în bucăţi mari.
Untul de raci: 30-40 carcase de raci fierţi vor fi pisate şi puse la fiert cu 200 g unt sau margarină.
După ce s-au prăjit puţin, turnaţi peste amestec 2,5-3 l apa. Lăsaţi să clocotească, apoi să se răcească. Untul se va ridica la suprafaţă.
Strângeţi-l cu lingura, puneţi-i sare şi păstraţi-l la frigider.
Pofta buna!