Sos chutney de vinete
PrinteazaSos chutney de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, lamai, ulei, zahar, praf, piper.
- 2 kg vinete
- 100 g ceapa
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- 2 catei de usturoi
- 500 g rosii
- sucul a doua lamai
- ulei
- o lingurita zahar
- un praf
- piper
Mod de preparare:
Vinetele spălate şi uscate se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se pun la.cuptor pentru 35-40 de minute, în funcţie de cât sunt de groase. Apoi, vinetele se taie în două, se scoate miezul şi se taie mărunt.
Se pune ceapa la călit în 100 ml ulei, apoi se adaugă ardeii tăiaţi cuburi mici, usturoiul feliat şi vinetele. Se adaugă sare, piper, roşiile tăiate cuburi mici şi zahărul şi se lasă pe foc mic 30 de minute.
La final se adaugă sucul de lămâie strecurat, şi se pune în borcane. Se astupă cu capace şi se lasă să se răcească înainte de a le depozita în cămară.
Sos chutney de vinete
Pofta buna!