Sos chutney de vinete

Printeaza

Sos chutney de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, lamai, ulei, zahar, praf, piper.

Ingrediente:Sos_chutney_de_vinete

  • 2 kg vinete
  • 100 g ceapa
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g rosii
  • sucul a doua lamai
  • ulei
  • o lingurita zahar
  • un praf
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele spălate şi uscate se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se pun la.cuptor pentru 35-40 de minute, în funcţie de cât sunt de groase. Apoi, vinetele se taie în două, se scoate miezul şi se taie mărunt.

Se pune ceapa la călit în 100 ml ulei, apoi se adaugă ardeii tăiaţi cuburi mici, usturoiul feliat şi vinetele. Se adaugă sare, piper, roşiile tăiate cuburi mici şi zahărul şi se lasă pe foc mic 30 de minute.

La final se adaugă sucul de lămâie strecurat, şi se pune în borcane. Se astupă cu capace şi se lasă să se răcească înainte de a le depozita în cămară.

Sos chutney de vinete

Sos_chutney_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.