Sos Chutney de mere si merisoare

Printeaza

O reteta de Chutney de mere si merisoare din: mere ionatane, merisoare, ceapa, ghimbir, piper, zahar si otet de mere.

Ingrediente:Sos Chutney de mere si merisoare

  • 1,5 kg mere ionatane
  • 500 g merişoare
  • 450 g ceapă
  • 50 g rădăcină de ghimbir
  • 1 linguriţă cu piper
  • 500 g zahăr
  • 250 ml oţet de mere

 

Mod de preparare:

Spala si curata merele de coaja, apoi taie-le cubulete. Ceapa tai-o julien, iar ghimbirul cat mai fin. Pune toate ingredientele, mai putin merisoarele intr-un vas cu fundul gros si tine pe foc pana cand se dizolva zaharul.

Adu la temperatura de fierbere, redu flacara aragazului si fierbe-le acoperit inca 50 de minute, amestecand regulat, pana cand ceapa si merele devin fragede, iar amestecul s-a ingrosat (nu este apos).

Adauga in acest moment merisoarele spalata si zvantate si continua fierberea zece minute sau pana cand fructele se inmoaie putin.

Pune chutney-ul fierbin­te în borcane steriliza­te. Păstrează borcanele la loc întunecos.

Sos Chutney de mere si merisoare

Sos Chutney de mere si merisoare

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.