Sos de cartofi cu chimen, coriandru si nucsoara

Printeaza

Sos de cartofi cu chimen, coriandru si nucsoara din: cartofi, lapte bătut, secară, seminţe de chimen, usturoi, chili roşii, sare, frunze verzi de coriandru, piper, nucşoara.

Ingrediente:Sos de cartofi cu chimen, coriandru si nucsoara

  • 1 kg de cartofi
  • 1 l lapte bătut
  • 15 g secară
  • 15 g seminţe de chimen
  • 5 căţei de usturoi
  • 9 chili roşii întregi
  • sare după gust
  • 15 g frunze verzi de coriandru
  • 1 lin­guriţă de piper
  • 5 nucşoare

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii cam o jumătate de oră. Curăţaţi-i de coajă, tăiaţi-i felii şi puneţi-i deoparte.

Prăjiţi chili, usturoiul, nucşoara şi secara (nu în unt).

Presăraţi jumătate din condimentele praf, inclusiv sare. Adăugaţi lapte bătut şi amestecaţi bine.

Presăraţi apoi şi jumătatea rămasă de condimente.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.