Sos cald cu vinete si carne de oaie

Printeaza

Sos cald cu vinete si carne de oaie din: untură topită, vinete, carne de oaie tocată, ceapă, apă de trandafiri, boabe de piper negru.

Ingrediente:Sos cald cu vinete si carne de oaie

  • 2 linguri de untură topită
  • 1 kg vinete
  • 300 g carne de oaie tocată
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă cu apă de trandafiri
  • câteva boabe de piper negru

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele cubuleţe fără să fie cojite, se sărează şi se lasă la scurs. Se clătesc şi se usucă. Se încinge untura într-o tigaie mare şi se pun vinetele la prăjit.

Se taie ceapa felii subţiri, se amestecă cu carnea de oaie tocată şi se pune torni în tigaie, după ce cubuleţele de vinete s-au rumenit bine.

Se sărează, se amestecă cu o spatulă din lemn şi se lasă să se prăjească câteva minute.

Se-fierbe apa de trandafiri şi se toarnă, împreună cu boabele de piper, în tigaia pe care ai şi luat-o de pe foc. Se amestecă sosul încă o dată. Se serveşte căl­duţ.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.