Sos brun

Printeaza

O reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare.

Ingrediente:Sos brun

  • 1 kg oase de vita sparte, fara grasime
  • 100 g telina
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 l supa concentrata de carne
  • 1 pahar vin rosu
  • 30 g unt
  • 2 linguri faina
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie legumele cuburi mici, pune-le într-o cratiţă cu ulei încins şi prăjeşte-le, adăugând după puţin timp şi oasele de vită. Toarnă vinul roşu şi fierbe totul până când acesta se evaporă. Mută vasul în cuptorul încins la 200° C şi ţine-1 circa 30-40 de minute.

Când oasele încep să capete o culoare maronie şi le­gumele să se caramelizeze, scoate vasul din cuptor şi pune-l pe flacăra aragazului. Toarnă supa concentrată de carne şi deglasează, râcâind bine cu o spatulă pe fundul cratiţei, ca să se desprindă toate resturile.

Lasă totul să fiarbă până când sosul scade, apoi trece-l printr-o strecurătoare cu ochiuri foarte mici. Pune-l din nou pe foc, adaugă untul amestecat cu făina, sare, după gust, şi lasă-l să se lege bine. Serveşte-l cu friptură tăiată felii.

Sos brun

Sos brun

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • sos brun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.