Sos Bechamel

Printeaza

O reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare.

Ingrediente:Sos Bechamel

  • 30 g unt fără sare
  • 30 g făină simplă
  • 500 ml lapte
  • un vârf de cuţit de nucşoară măcinată

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic spre mediu. Turngţi în ploaie făina peste unt şi rumeniţi-o timp de 1-2 minute, fără a o lăsa să se coloreze, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi încet laptele, bătând cu telul pentru a evita formarea cocoloaşelor. Reveniţi la aragaz şi lăsaţi compoziţia să fiarbă la foc mediu, amestecând constant. Fierbeţi-o timp de 3-4 minute, până când aderă la dosul unei linguri.

Dacă are cocoloaşe, strecuraţi-o printr-o sită fină şi reîncălziţi-o în cratiţă. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. Serviţi-o fierbinte.

Aromaţi sosul adăugând în lapte o ceapă în care aţi înfipt câteva cuişoare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.