Sos aromat de fazan

Printeaza

Sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 fazan de dimensiune medie, curatat
  • 200 g pulpa de rosii
  • 50 g telina
  • 50 g morcovi
  • 50 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 foaie de dafin
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 100 ml supa concentrata de legume
  • sare si piper

 

Mod de preparare Sos aromat de fazan:

Parleşte fazanul la flacăra aragazului şi taie-l în mai multe bucăţi.

Pune într-o crăticioară vinul, cuişoarele, scorţişoara şi foaia de dafin şi încălzeşte-l puţin.

Lasă-l să se aromatizeze bine şi toarnă-l cat este călduţ peste bucăţile de fazan.

Ţine-le 8 ore să se marineze, apoi scoate-le, scurge-le şi zvântă-le bine.

Strecoară marinata şi păstrează lichidul. Curăţă, toacă mărunt legumele şi căleşte-le într-o cratiţă cu ulei încins.

Pune bucăţile de fazan şi prăjeşte-le. Stropeşte cu marinata şi las-o pe foc până când se evaporă, apoi toarnă puţină supă concentrată de legume.

Fierbe to­tul încă 20 de minute, apoi dezosează carnea şi tai-o bucăţi cu un cuţit.

Pune bucăţile de carne înapoi în cratiţă şi adaugă pulpa şi pasta de roşii diluată cu puţină supă.

Fierbe-le circa 40 de minute, potrivind gustul cu sare şi piper.

Foloseşte sosul pentru condimentarea pastelor din grâu dur, cu suprafaţa rugoasă sau pentru paste preparate la cuptor.

Poţi umple cu el foi de clătite, pe care apoi să le dai cateva minute la cuptor.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fazan la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.