Sos de ardei

Printeaza

O reteta de sos de ardei din: ardei, rosii, usturoi, suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa rosie si frunze de coriandru.

Ingrediente:

  • 2 ardei rosii, taiati in jumatate pe lungime
  • 6 rosii coapte, curatate de seminte
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lime
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite pasta de ardei iute
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 20 g frunze de coriandru, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Se încinge grillul pe treapta cea mai înaltă. Se aşază ardeii într-o tavă, cu coaja în sus, şi se lasă la cuptor până când li se înnegreşte coaja, apoi se aşază într-un bol şi se acoperă. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă de cbajă.

Se pun roşiile într-un robot de bucătărie laolaltă cu usturoiul, sucul de lime, uleiul, pasta de ardei şi ardeii şi se mixează puţin, cât să se mai distingă bucăţele de ingrediente.

Se adaugă amestecând ceapa şi coriandrul şi se serveşte.

Sos de ardei

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.