Sos alb – reteta de bază

Printeaza

Sos alb – reteta de bază

Ingrediente:Sos alb - reteta de bază

  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri făină
  • 60 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune într-un vas, pe plită, untul şi cu făina. Cînd începe să se îngăl­benească, se stinge cu laptele, se amestecă bine cu telul (să nu aibă cocoloaşe),se pune sare şi se fierbe 5 minute (se prepară la fel ca ciulamaua).

Sosurile albe sînt reuşite şi gustoase, dacă se fierb 5-6 minute, amestecîndu-se într­una cu o lingură să nu se prindă.

Sosul alb Morny este tot un sos alb format din aceleaşi cantităţi ca mai sus, la care se adaugă 50 g caşcaval ras şi 2 gălbenuşuri.

Această reţetă se foloseşte la preparatele cu ouă, legumele gratinate ş.a.

Pentru preparate din cărnuri şi peşte se mai adaugă zeamă de carne, respectiv de peşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.