Sos alb cu pui, ciuperci si smantana

Printeaza

Sos alb cu pui, ciuperci si smantana din: piept de pui dezosat, ciuperci, smântână, supă sau lapte, amidon, ceapa, unt, nucşoară, piper, gălbenuşuri, cuburi concentrat de găină.

Ingrediente:Sos alb cu pui, ciuperci si smantana

  • 1 piept de pui dezosat
  • 300 g ciuperci
  • 200 g smântână
  • 1 litru supă sau lapte
  • 6 linguri amidon
  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 1 vârf linguriţă nucşoară
  • piper
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 cuburi concentrat de găină

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tocată mărunt în unt, adăugând, puţin câte puţin, apă, iar când devine sticloasă, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe şi ciupercile tăiate mărunt (feliuţe) sau le laşi întregi dacă sunt din conservă.

Când zeama lăsată de ciuperci (proaspete) s-a scurs, adaugi supa sau laptele, amidonul diluat în puţină supă şi concentratul de găină.

Laşi totul la fiert până ce se îngroaşă şi adaugi smântână amestecată cu gălbenuşurile, pipe­rul şi nucşoara (nucşoara este cea care dă savoare acestui preparat).

Mai dai supa într- un clocot şi o serveşti cu garnitură de orez cu bobul lung sau paste făinoase. Acest preparat îl poţi face şi cu făină albă, în loc de amidon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.