Sos alb cu unt si lapte

Printeaza

Sos alb cu unt si lapte din: făină albă, unt, lapte, supă de oase.

Ingrediente:Sos alb cu unt si lapte

  • 350 g făină albă
  • 150 g unt
  • 500 ml lapte
  • 250 ml supă de oase

 

Mod de preparare:

Intr-o soteuză înaltă se căleşte făina în unt, până începe să prindă foarte puţină culoare. Se stinge cu supa de oase şi se amestecă încontinuu pentru a nu forma cocoloaşe. Când toată făina este diluată, se toarnă laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu.

Când compoziţia se leagă, având consistenţa unei smântâni mai lichide, se trage de pe foc. Acest sos este unul bază şi nu are de loc condimente, decât cele provenite de la supa de oase. Cu adaos de lămâie, poate fi folosit la peşte.

Cu adaos de caşcaval ras sau alte brânzeturi se poate folosi la legume şi carne albă. Cu adaos de unt şi gălbenuşuri încorporate unul câte unul devine sos olandez.

Cu adaos de gelatină este folosit pentru napare şi decoraţii la carne de vânat sau peşte mare. De asemenea, poate fi folosit la gratinarea produselor, pentru sufleuri etc.

Sos alb cu unt si lapte

Sos alb cu unt si lapte

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.