Sorbet de afine şi zmeură

Printeaza

O reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze de menta.

Ingrediente:Sorbet de afine şi zmeură

  • 250 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 300 g afine
  • 300 g zmeură

pentru decor:

  • frunzuliţe de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l şi fierbe-l până când obţii un sirop. Pune fructele în vasul blenderului şi pasează-le până când obţii un piure omogen. Amestecă bine piureul de fructe cu siropul.

Răceşte rapid compoziţia scufundând vasul într-altul mai mare plin cu apă cu gheaţă. Dă compoziţia la frigider pentru cel puţin 2 ore, după care transfer-o în aparatul de făcut îngheţată şi răceşte-o 20-30 de minute.

Mut-o într-un castron şi pune-o în congelator. Inainte de a-l aduce la masă, pune sorbetul în cupe şi decorează-l cu frunzuliţe de mentă proaspătă.

Sorbet de afine şi zmeură

Sorbet de afine şi zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.