Sopa de picadillo

Printeaza

Sopa de picadilloRegiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte, andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo.

Sopa de picadillo înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi este alcătuită: o zeamă grasă de carne în care plutesc o grămadă de ingrediente. Baza lichidă o constituie o supă de pui sau un bouillon mai complicat, preparat din oase de pui şi de vită, împreună cu şuncă. In funcţie de gusturile bucătarului, supa rezultată poate fi foarte uşoară sau consistentă.

Cea mai uşoară sopa de picadillo este o supă simplă de carne, garnisită cu cubuleţe de şuncă, ou fiert tare şi mentă proaspătă. O variantă mai consistentă cuprinde carne de pui, cartofi, orez, precum şi năut, care este leguma preferată a andaluzilor. La sfârşit, puţin vin roşu sec dă supei o aromă florală, deosebită.

Sopa de picadillo se poate prepara şi folosind osul rămas de ta o bucată de şuncă. Bucăţelele de carne râmase pe os vor forma garnitura supei. Cuvântul din limba olandeză care denumeşte supa de mazăre, şi anume erwentsoep. este greu de pronunţat dacă nu eşti vorbitor de olandeză.

Sopa_de_picadillo_04

Sopa de picadillo

Sopa de picadillo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.