Somon cu sos de sampanie

Printeaza

Somon cu sos de sampanie din: somon, portocale, lamaie, ulei, sare, unt, faina, piper, sampanie.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi file de somon
  • 1 portocală
  • coaja rasă de la 1 portocală şi 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 4 linguri făină
  • zeama de la 1 portocală
  • 1 portocală
  • 1 praf de sare
  • piper alb
  • 250 ml şampanie

 

Mod de preparare:

Somonul se sărează şi se stropeşte cu câteva picături de ulei de măsline. Se presară coaja de citrice. Se aşază peştele într-un vas termorezistent uns cu puţin unt.

Se adaugă şi feliile de portocală.

Se dă la cuptor timp de 25-30 de minute. Din când în când se mai stropeşte cu puţină apă.

Pentru sos, se topeşte untul într-o tigaie; se adaugă treptat făina, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă apoi şampanie, suc şi cubuleţe de portocală. Se condimentează sosul cu sare şi piper. Se aşază somonul pe o farfurie; se toarnă deasupra sosul de şampanie şi se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.