Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

Printeaza

O reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby si fasole mangetout.

Ingrediente:Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

  • 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si tocat fin
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 6 linguri sos de soia
  • 4 linguri otet de vin de orez
  • 4 fileuri de somon, in jur de 140 g fiecare
  • 200 g de taitei
  • 300 g boabe de soia
  • 175 g de baby porumb
  • 175 g de fasole mangetout

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic se amesteca ghimbirul, usturoiul, soia si otetul. Se adauga somonul si se lasa la marinat 10 minute. Se incinge o tigaie mare nonaderenta. Se scoate somonul din marinata cu ajutorul unei spumiere si se prajeste doua-trei minute pe fiecare parte, apoi se adauga marinata si putina apa si se lasa sa fiarba un minut.

Se fierb taiteii urmand instructiunile de pe pachet. Se adaugă soia în ultimele trei minute, apoi baby porumbul şi fasolea mangetout în ultimul minut. Se scurge totul foarte bine. Se servesc tăieţeii şi legumele cu somon şi cu sosul turnat pe deasupra.

Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.