Somon salbatic cu sos de miere si mustar

Printeaza

Somon salbatic cu sos de miere si mustar din: zahar, sare, piper, coriandru, ienupar, somon salbatic, marar, mustar cu boabe, miere, otet, vin, ulei, sare, piper, unt, salata verde.

Ingrediente:Somon salbatic cu sos de miere si mustar

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • 4 boabe de piper
  • 4 boabe de coriandru
  • 5 boabe de ienupăr
  • fileuri de somon sălbatic cu piele, cca 1,5 kg
  • 2 legături de mărar
  • 4 linguri de muştar cu boabe
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri de oţet de vin alb
  • 80 ml ulei
  • sare
  • unt clarificat pentru prăjit
  • 150 g salată verde

 

Mod de preparare:

Zahărul se.amestecă cu sarea şi cu boabele zdro­bite de piper, de coriandru şi de ienupăr. Cu acest mix se freacă bine peştele.

Pentru sos se spală res­tul mărarului, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Muştarul se amestecă cu mie­rea şi cu oţetul, apoi se înglo­bează uleiul. Se asezonează cu sare şi cu piper, după care se sporeşte cu mărarul.

Peste acest pachet se aşează o bucată grea de lemn, apoi se păstrează la rece 2 zile, pentru a se aromatiza. In acest răstimp, peştele trebuie uns cu zeama care va ieşi din el.Se spală o legătură de mărar, se scutură de apă şi se toacă mare, apoi se pre­sară peste peşte.

Fileurile se aşează unul peste celălalt cu pielea în afară şi se înfăşoară strânsîn folie de aluminiu.

Fileurile de somon se curăţă de verdeaţa cu care au stat acoperite şi se porţionează. Apoi se prăjesc 1-2 minute în unt clarificat încins, cu pielea în sus. Se scot imediat din tigaie şi se aşează pe foi de salată cură­ţate şi spălate. La final se picură pe deasupra sos.

Somon salbatic cu sos de miere si mustar

Somon salbatic cu sos de miere si mustar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.