Somon prajit cu radicchio si pancetta
PrinteazaSomon prajit cu radicchio si pancetta din: radicchio, pancetta, bacon, maghiran, busuioc, seminte de pin, ulei de masline, otet balsamic, sare de mare, piper, file de somon.
- 1 capatana de radicchio, feliata
- 8 felii de pancetta sau bacon afumat
- 1 mana de frunze de maghiran sau busuioc proaspat
- 1 mana de seminte de pin, prajite
- ulei de masline
- otet balsamic
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 450gr fileuri de somon, curatate de piele si dezosate
Mod de preparare:
Incingeti o tigaie cu gratar si puneti feliile de radicchio. Caliti cam 1 minut pe fiecare parte. Scoateti si transferati intr-un castron. Prajiti feliile de pancetta sau bacon in tigaie, apoi scoateti si adaugati peste radicchio.
Presarati maghiranul si semintele de pin prajite in castron si stropiti bine cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati 2-3 linguri de otet balsamic si asezonati, dupa gust.
Frigeti somonul atat cat sa ramana roz la mijloc si serviti cu feliile de radicchio si pancetta.
Somon prajit cu radicchio si pancetta
Pofta buna!