Somon marinat cu miere

Printeaza

Somon marinat cu miere din: somon, ulei, lamai, miere, mustar, sare, piper, ceapa, ardei, marar.

Ingrediente:Somon marinat cu miere

  • 10×175 g file de somon

Pentru dressing:

  • 300 ml ulei de măsline
  • coaja rasă de la 2 lămâi şi 4-6 linguri cu suc de lămâie
  • 2 linguri rase cu miere
  • 2 linguri cu muştar boabe
  • sare şi piper negru măcinat
  • 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi feliaţi
  • 8 cepe verzi, felîate
  • 3-4 linguri rase cu mărar proaspăt, tăiat mărunt

 

Mod de preparare:ncălzeşte

Icuptorul la 220 C.

Pentru dressing, pune uleiul de măsline, coaja şi sucul de lămâie, mierea, muştarul într-un vas înalt şi asezonează. Amestecă bine. Adaugă ardeiul iute, ceapa verde şi mărarul.

Pune somonul într-o tavă puţin adâncă şi coace-l în centrul cuptorului timp de 15-20 de minute, sau până când somonul s-a rumenit puţin.

După ce s-a răcit puţin, pune-l într-o farfurie, într-un singur strat. Toarnă marinata. Lasă să se răcească peştele complet, apoi acoperă cu folie sau cu un capac şi lasă-l să se marineze în frigider cel puţin 25 de ore, sau 3 zile.

Dacă uleiul nu acoperă complet peştele, întoarce-i de câteva ori, până când peştele s-a marinat pe toate părţile.

Scoate peştele din marinată şi lasă să se scurgă tot uleiul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.