Somon marinat cu mărar

Printeaza

Somon marinat cu mărar 

Ingrediente:Somon marinat cu mărar

  • 1 file de somon de aproximativ 1 kg, cu tot cu piele
  • zeamă de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Pentru marinată:

  • 4 linguri de sare
  • 2 linguri de fructoză
  • 2 linguriţe de piper alb râşnit
  • 1 sau 2 legături mari de mărar tocat (8 linguri)

 

Mod de preparare:

Pregătiţi fileul, îndepărtând eventualele oase cu penseta.

Pentru marinată, amestecaţi sarea, fructoza şi piperul. Repartizaţi uniform această marinată uscată peste somon, doar pe partea fără piele. Masaţi cu degetele pentru a se impregna mai bine. Adăugaţi deasupra un strat consistent de mărar.

Impachetaţi strâns în folie. Lăsaţi somonul să se marineze timp de 36 de ore la frigider. Radeţi suprafaţa somonului pentru a elimina condi­mentele, apoi tăiaţi felii subţiri.

Preparaţi un sos din zeama de lămâie, ulei de măsli­ne, sare şi piper. Tapetaţi fiecare farfurie cu felii subţiri de somon, apoi, cu ajutorul pensulei, acoperiţi-le cu sos. Presăraţi deasupra mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.