Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice

Printeaza

Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice din: fileuri de somon, sare, piper negru, prosciutto, ulei de măsline, suc de lamaie, plante aromatice (pătrunjel verde, busuioc, mentă), spanac, iaurt natural.

Somon_cu_linte_spanac_iaurt_si_plante_aromatice

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon, fără piele şi oase a câte 225 g fiecare
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 8 felii de prosciutto
  • ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 mâini zdravene de amestec de plante aromatice (pătrunjel verde, busuioc, mentă), tocate
  • 3 mâini mari de spanac, tocat
  • 200 ml iaurt natural

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Puneţi lintea întf-un vas, acope- riţi-o cu apă, aduceţi-o în clocot şi lăsaţi-o să fiarbă încet până când se frăgezeşte.

Condimentaţi fileurile de somon cu puţin piper înainte de a le înveli în feliile de prosciutto. Lăsaţi o parte din carnea peştelui la vedere.

Stropiţi cu ulei de măsline şi puneţi la cuptor timp de 10 minute, până când feliile de prosciutto s-au rumenit. Puteţi coace somonul mai puţin, dacă vă place să-l serviţi mai crud.

Scurgeţi lintea şi ase­zonaţi-o după gust, punând sare, piper, sucul de lămâie şi 4 linguri bune de ulei de măsline.

Chiar înainte de a servi, amestecaţi plantele aromatice şi spanacul cu lintea la temperatură înaltă, până când aproape se topesc.

Plasaţi-le pe aceeaşi farfurie cu somonul şi finalizaţi turnând puţin iaurt uşor condimentat.

Somon cu linte, spanac, iaurt si plante aromatice

Somon_cu_linte_spanac_iaurt_si_plante_aromatice

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.