Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii

Printeaza

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii din: fasole verde, roşii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru,  fileuri groase de somon, lamaie, busuioc proaspăt, fileuri de anşoa.

 

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosi

Ingrediente:

  • 200 g fasole verde
  • 20 roşii cherry
  • 1-2 mâini de măsline negre
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 x 225 g fileuri groase de somon, cu sau fără piele, dar categoric fără oase
  • 2 lămâi
  • 1 mână de busuioc proaspăt cules
  • 12 fileuri de anşoa

 

Mod de preparare:

In primul rând, scoateţi aţele şi cozile păstăilor de fasole verde, înmuiaţi-le în apă cu sare, clocotită, până se înmoaie şi scurgeţi-le. Puneţi-le într-un vas, împreună cu roşiile şi măslinele cu sâmburi.

Adăugaţi uleiul de măsline şi puţină sare şi piper.

Spălaţi fileurile de somon sub un jet de apă şi ştergeţi-le cu un şervet de hârtie.

Stoarceţi o jumătate de lămâie deasupra fileurilor, pe ambele părţi, apoi asezonaţi-le cu sare şi piper şi turnaţi puţin ulei de măsline, încălziţi cuptorul şi tava la cea mai mare temperatură.

Aşezaţi cele 4 fileuri de somon la un capăt al tăvii.

Amestecaţi busuiocul cu fasolea verde, măslinele şi roşiile şi puneţi acest amestec în celălalt capăt al tăvii.

Aşezaţi fileurile de anşoa peste fasolea verde. Coaceţi timp de 10 minute în cuptorul încălzit dinainte, apoi scoateţi tava afară şi serviţi cu sferturi de lămâie.

 

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii

Somon cu Crustă de Ierburi la Air Fryer

Somon cu Crustă de Ierburi la Air Fryer din: fileuri de somon, ulei de masline, rozmarin, cimbru, patrunjel, sare, piper, lamaie. Această rețetă îmbină simplitatea cu nutriția, oferind un fel de mâncare bogat în omega-3, proteine și antioxidanți, fără a compromite gustul sau textura. Descoperiți cum să transformați o bucată de somon obișnuită într-un festin […]

retete

Sandviș cu Rucola și Somon Afumat

Sandviș cu Rucola și Somon Afumat din: paine integrala, somon afumat, rucola, crema de branza, lamaie, ceapa rosie, capere, sare, piper. Descoperiți un sandviș ideal pentru prânz, care combină gustul intens al somonului afumat cu prospețimea rucolii și cremozitatea brânzei. Acest sandviș cu rucola și somon afumat este perfect pentru o masă rapidă, dar sofisticată, […]

retete

Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit

Paste cu Somon, Lămâie și Capere: Ușor de Pregătit: Ușor de Pregătit din: paste, somon afumat, zeama si coaja de lamaie, capere, smantana, piper negru, sare, patrunjel. Această rețetă de paste cu somon afumat, lămâie și capere este o combinație excepțională de arome și texturi. Somonul afumat aduce o notă de lux și savoare, în […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.