Somon la gratar cu urda si piersici

Printeaza

Somon la gratar cu urda si piersici din: medalion de somon, cartof, piersici, urda, masline, ulei de masline, piper verde, suc de lamaie, zahar brun, unt, morcov, mustar, sare.

Ingrediente:Somon_la_gratar_cu_urda_si_piersici

  • medalion de somon congelat
  • 1 cartof
  • 3 piersici
  • 50gr urda
  • 50 gr masline verzi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura piper verde
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita unt
  • 1 morcov
  • 1 lingura mustar
  • sare

Mod de preparare:

Dezgheti somonul, fierbi cartoful taiat felii rotunde si groase de 2 cm, cu sare, zece minute. Incingi gratarul, il dai cu sare si apoi inchizi focul. Asezi somonul, il tii cincisprezece secunde pe fiecare parte. Boabele de piper verde sfaramate se amesteca cu sucul de lamaie, tavalesti prin amestec somonul si-l asezi pe o farfurie.

Cureti piersicile de coaja. Tai una dintre ele imprejurul samburelui, desfaci, dai samburele deoparte, iar piersica o tai asa incat sa obtii doua felii groase. Incingi unt intr-o tigaita, la foc mare, si, dupa ce s-a topit asezi feliile cate zece secunde pe fiecare parte. Scoti si asezi langa somon.

Celelalte doua piersici, le pui pe farfurie si le zdrobesti cu furculita, asa incat sa ramana un piure si imparti in trei gramajoare. Dintr-una faci o forma circulara, ca o moneda groasa pe care o bagi la congelator un sfert de ora.

Urmatoarea o amesteci cu morcov ras si un varf mare de sare, iar a treia o amesteci pana la omogenizare cu mustarul. Freci urda cu uleiul de masline si cu maslinele verzi taiate marunt. Faci din ea o forma cilindrica groasa.

Pe mijlocul unui platou alb asezi felia de piersica, cea cu mustarul. Deasupra, aaezi cartoful, iar pe el somonul plin de piper verde. Felia cu unt, o imbraci cu piersica din congelator. Apoi acoperi totul cu bucata de piersica amestecata cu mustar.

Somon la gratar cu urda si piersici

Somon_la_gratar_cu_urda_si_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.