Somon la grătar cu sos de vin şi capere

Printeaza

Somon la grătar cu sos de vin şi capere din: somon, vin alb spuman, miere, coriandru, unt, sare, piper alb, banana, capere.

 

 

Ingrediente:Somon la grătar cu sos de vin şi capere

  • somon

Ingrediente pentru sos:

  • 1 pahar de vin alb spumant sec
  • 1/2 linguriţă miere
  • 1/2 linguriţă coriandru pisat
  • 1 buc de unt
  • sare şi piper alb, după gust
  • 1/4 de banană
  • 3 linguri de capere

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală, se lasă să se scurgă bine sau se zvânta într-un şervet de bucătărie fqarte curat.

Se rumeneşte la grătar sau pe tigaia teflon, pe ambele părţi, câte 5 minute pe fiecare parte.

Se pregăteşte sosul cu ingredientele recomandate, se pune peste peştele aşezat într-un vas termorezistent şi se dă la cuptor, la foc mediu, 10 minute, acoperit cu o folie de aluminiu, pentru a păstra sosul nescăzut şi aromat.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.