Somon la grătar cu sos de anşoa

Printeaza

O reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt şi coajă de lămâie rasă.

Ingrediente:Somon la grătar cu sos de anşoa

  • 4 fileuri de somon, aproximativ 100 g fiecare
  • ulei de măsline pentru uns

pentru sos:

  • 2 fileuri de anşoa din conservă, scurse
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • coaja rasă fin de la 1 lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare şi piper negru
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

ornare:

  • frunze de pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Pentru sos, se zvântă fileurile de anşoa, apoi se toacă fin. Se pun într-un cas­tron împreună cu usturoiul, coaja rasă şi sucul de lămâie şi pătrunjelul. Se asezonează după gust, apoi se adaugă uleiul. Pentru că fileurile de anşoa sunt sărate, s-ar putea să nu mai fie nevoie de sare.

Se pune la încălzit o tigaie pentru grătar sau una care nu lipeşte. Se unge cu ulei şi se asezonează somonul cu sare şi piper pe ambele părţi. Când tigaia s-a încălzit bine, se pun fileurile în ea, cu pielea în sus.

Se prăjesc 6 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se mai prăjesc încă 4 minute sau până când carnea devine opacă. Se aranjează pe 4 farfurii, se stropeşte cu sos şi se ornează cu frunze de pătrunjel. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei.

Somon la grătar cu sos de anşoa

Somon_la_gratar_cu_sos_de_ansoa

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.