Somon la gratar cu avocado

Printeaza

Somon la gratar cu avocado din:ardei iute, ulei de masline, ceapa, supa de peste, lime, smantana, tequila, avocado, somon sare, piper alb.

Ingrediente: Somon la gratar cu avocado

  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 150 ml supa de pește
  • coaja rasă și sucul de la 1 lime
  • 120ml smantana
  • 2 linguri tequila
  • 1 avocado
  • 4 fileuri de somon
  • sare și piper alb măcinat
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Rumeniti ardeii iuti in tigaie, apoi transferati intr-o punga si inchideti. Pastrati deoparte 20 de minute.

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Gatiti ceapa timp de 3-4 minute, apoi se adaugă supa, coaja de lime si sucul. Se fierbe timp de 10 minute. Curatati ardeii de coaja si semințe.

Se adauga smantana in amestecul de ceapa. Se taie ardeii în fâșii și se adaugă in tigaie. Gatiti, amestecând constant, pentru 2-3 minute. Asezonati, dupa gust, sare și piper alb.

Se incorporeaza tequila. Se lasa tigaia la foc foarte mic. Curatati avocado si feliati. Se ung fileurile de somon, pe de o parte, cu un pic de ulei.

Se încălzește o tigaie și se adaugă somonul, partea fata cu ulei în jos. Gatiti 2-3 minute, apoi ungeti cu ulei partea superioara si intoarceti. Rumeniti 2-3 minute.

Se serveste pestele pe pat de avocado, cu sos si garnisit cu ardei iute si patrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.