Somon la cuptor cu ardei gras si rosii

Printeaza

Somon la cuptor cu ardei gras si rosii din: ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa, zacusca, sare, piper, file de somon, suc de lamaie, leusrda, unt, coaja de lamaie, pesmet.

Ingrediente:Somon_la_cuptor_cu_ardei_gras_si_rosii

  • cate 2 arde rgasi verzi si rosii
  • 4 rosii
  • 2 cepe medii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml supa
  • 4 linguri zacusca
  • sare
  • piper
  • 4 file aomon (a 200 g)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 legatura leurda
  • 100 g unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • circa 6 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ardeiul fâşii. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le pielea, seminţele şi tăiaţi-le cuburi. 2Tăiaţi ceapa fâşii şi tocaţi usturoiul. Căliţi-le în ulei.

Adăugaţi ardeiul, roşiile, supa şi zacusca. Condimentaţi şi aşezaţi amestecul într-o formă de sufleu.

Puneţi şi feliile de somon şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi leurda.

Frământaţi-o cu untul, coaja de lămâie, sarea, piperul şi pesmetul, puneţi-l pe bucată de somon. Daţi peştele cca. 20 min. la cuptor.

Somon la cuptor cu ardei gras si rosii

Somon_la_cuptor_cu_ardei_gras_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.