Somon invelit in sunca

Printeaza

Somon invelit in sunca din: somon, sos pesto, sunca, aluat, ou.

Ingrediente: Somon_invelit_in_sunca

  • 500gr file de somon fara piele si oase
  • 2 linguri cu sos pesto
  • 85 g (6 felii) de şuncă Parma
  • 375 g aluat foietaj
  • 1 ou, bătut uşor

Mod de preparare:

Unge somonul cu pesto şi înveleşte-l pe tot în şuncă de Parma. Introdu-l în folie şi lasă-l să se răcească la frigider, peste noapte.

Preîncălzeşte cuptorul la 200C. Taie o treime din lăţimea aluatului foietaj şi întinde-o în aşa fel încât să aibă 3 mm grosime şi să fie cu 1 cm mai mare decât lăţimea somonului. Aşază aluatul într-o tavă de chec tapetată şi înteapă-l cu o furculiţă. Coace-l 10-12 minute până a crescut şi devine auriu.

Răceşte-l cel puţin 20 de minute. Redu temperatura cuptorului la 180°C. Intinde restul aluatului în aşa fel încât să aibă 3 mm grosime şi să fie de două ori mai mare decât lăţimea aluatului copt.

Taie această bucată în jumătate pe lungime. Uneşte cele două bucăţi şi crestează linii pe lăţime, în mijlocul lor, lăsând o margine de 5 cm.

Scoate somonul din folie şi aşază-l pe aluatul copt. Acoperă cu cele două bucăţi de aluat, lipite la mijloc. Introdu părţile necrestate pe lângă somon, până se uneşte cu aluatul copt.

Unge cu ou bătut. Coace timp de 35-40 de minute, până când aluatul s-a copt şi devine auriu. Serveşte preparatul cald sau rece.

Somon invelit in sunca

Somon_invelit_in_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.