Somon cu sos de portocale si busuioc

Printeaza

Somon cu sos de portocale si busuioc din: somon, spanac, usturoi, unt, portocala, smantana, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Somon cu sos de portocale si busuioc

  • 300 g somon proaspăt
  • 300 g spanac
  • 2 căţei de usturoi
  • 30 g unt
  • 1 portocală
  • 50 ml smântână vegetală
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat
  • sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape şi se călesc frunzele timp de 2 minute, în 15 g unt topit. Se adaugă un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper după gust, apoi se ia vasul de pe foc.

Se porţionează somonul, se curăţă de piele şi se căleşte în restul de unt, împreună cu usturoiul rămas, curăţat şi zdrobit, busuiocul, sare şi piper după gust.

Se stropeşte peştele cu zeama de la jumătate de portocală, iar după ce se pătrunde bine, se scoate pe o farfurie.

In sosul în care s-a fript peştele, se toarnă sucul de portocală rămas, coaja de portocală fin tăiată şi smântână. După 2 minute se stinge focul.

Se aşază pe o farfurie mare spanacul sotat şi peştele. Sosul se toarnă deasupra sau se aduce separat la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.