Somon cu piure de naut si coriandru

Printeaza

Somon cu piure de naut si coriandru din: somon, năut boabe, pastă de curry, unt, pastă korma (un amestec de nucă de cocos cu arahide), coriandru, zeama de lămâie, pastă tikka, pesmet, lămâie.

Ingrediente:Somon cu piure de naut si coriandru

  • somon
  • 1 cană năut boabe
  • pastă de curry
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură pastă korma (un amestec de nucă de cocos cu arahide)
  • coriandru
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 lingură pastă tikka
  • pesmet
  • felii de lămâie

Mod de preparare:

Somonul (se poate folosi însă şi alt peşte mare) se curăţă şi se spală bine, după care se taie bucăţi potrivite, cam de o palmă mărime. Se pline peştele (hirmai mult de două bucăţi) într-o tigaie mai groasă, cu puţin unt.

Separat, într-o altă tigaie, se călesc în unt pasta de korma şi cea de curry. Se pun când sunt gata în mixer, adăugându-se puţină apă, suc de lămâie, puţin coriandru şi pasta tikka. Se pune pasta obţinută peste bucăţile de peşte şi se lasă la foc mediu în cuptor, aproximativ zece minute.

Năutul, lăsat în apă timp de douăzeci şi patru de ore, se scurge bine, se usucă, se face făină şi se amestecă cu puţin pesmet. Se pune cam o lingură peste amestecul preparat anterior (şi peste peşte) şi se lasă la cuptor încă aproximativ zece minute.

Se aşază peştele (acoperit cum este de pastă) pe o farfurie. Piureul rămas (în loc de năut se pot folosi boabe de fasole roşie) se reîncălzeşte, amestecându-se cu o lingură de lemn.

Se aşază pe farfurie alături de somon şi totul se decorează cu felii de lămâie. Se presară cu coriandru proaspăt, tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.