Somon cu legume la cuptor

Printeaza

Somon cu legume la cuptor

Somon cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • 4 medalioane de somon
  • 4 fileuri de anşoa
  • 4 cepe albe
  • 100 ml ulei
  • capere
  • doi morcovi
  • 400 g fasole mangetout
  • o ţelină
  • 250 ml vin alb
  • oregano
  • oţet de mere
  • tarhon
  • 25 g seminţe de susan
  • 100 ml smîntînă
  • sare, piper
  • cartofi
  • orez

Preparare:

Verdeaţa tocată se pune într-un castron împreună cu o linguriţă de oţet de mere, o lingură de capere tocate, 50 ml ulei de măsline, sare, piper şi o ceapă tocată mărunt.

Se adaugă smîntîna, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.

Fasolea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se ţine la cald. Cepele rămase, morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare.

Morcovii şi ţelina se taie sub formă de fîşii cu ajutorul unui cuţit de curăţat cartofi, iar cepele se taie înjumătăţi.

Vinul alb şi restul de ulei se pun într-o tavă, se aşază medalioanele de somon şi fileurile de anşoa, se condimentează şi se introduce tava în cuptor. Se ţine 10-15 minute, se scoate şi se aşază peştele pe un platou.

Se serveşte alături de sosul de verdeaţă şi legumele fierte, presărate cu seminţele de susan.

Somon cu legume la cuptor

Somon cu legume la cuptor.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata somunul cu legume. Ia sa fac si eu maine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.