Somon cu cartofi picanţi – reteta usor de preparat

Printeaza

Somon cu cartofi picanti: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin, cimbru, ardei iute, curry, ulei de masline, sare, piper, salata verde, legume.

 

Ingrediente:Somon_cu_cartofi_picanti

  • 4 fileuri de somon
  • 500 g cartofi
  • o căpăţănă de usturoi
  • 50 g unt
  • o lămâie
  • o linguriţă cu rozmarin tocat
  • o linguriţă cu cimbru
  • un ardei iute
  • o linguriţă  pudră de curry
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • salată verde
  • legume de sezon

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se scurge şi se ames­tecă bine cu ulei. Se pune înr-o folie de aluminiu, se înfăşoară şi se coace în cuptor la foc potrivit 15-20 de minute.

Se scoate, se lasă să se ră­cească şi se pune într-un bol împreună cu untul, sarea, piperul şi rozmarinul.

Se amestecă bine cu o lingură până se lichefiază untul şi totul devine ca o cremă.

Fileurile de somon se spală, se scurg de apă şi se aşază pe o folie de aluminiu.

Se condi­mentează, se stropesc cu suc de lămâie, se ung cu pasta de unt şi se acoperă cu folie.

Se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un bol.

Se amestecă bine cu pudra de curry, ardeiul iute tocat mărunt, cimbrul şi 100 ml ulei.

Se pun într-o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc iute până se înmoaie.

Somon cu cartofi picanţi

Somon_cu_cartofi_picanti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.