Solutie de marinata (bait)

Printeaza

Solutie de marinata (bait)

Soluţia de marinată (baiţul) se pregăteşte şi în funcţie de anotimp. Astfel: vara se prepară ceva mai tare, iar toarmna,Solutie de marinata (bait) de tărie mijlocie. Baiţul care se prepară iama este mai slab.

  • baiţul pentru vară (concentrat): la un litru de apă: 200 g sare, 1/2 linguriţă zahăr;
  • baiţul pentru toamnă (mijlociu): la un litru de apă 100 g sare, 1/2 linguriţă zahăr zahăr;
  • baiţul pentru iarnă (slab): la un litru de apă 75 g sare, 1/2 linguriţă zahăr.

Toate se fierb într-un vas emailat, putând adăuga piper boabe, ienibahar, foi de dafin, coriandru. După ce s-a răcit, se toarnă peste carne şi se acoperă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.