Snitele vieneze

Printeaza

Snitele vieneze din: snitel de vitel, sare, piper, faina, oua, lapte, pesmet, ulei, lamaie, sardele, capere.

Ingrediente:Snitele vieneze

  • 1 şniţele de viţel (a 100 g)
  • sare
  • piper
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • 1 lingură de lapte
  • 100 g pesmet
  • 70 ml ulei
  • 1 lămâie netratată
  • fileuri de sardele (anşoa)
  • 16 capere

 

Mod de preparare:

Se bat şniţelele până devin foarte plate, apoi se condimentează cu sare şi piper. Intr-o farfurie se pune făina, în altă farfurie se amestecă ouăle şi laptele, iar pesmetul se pune într-o a treia farfurie.

Şniţelele se trec pe rând întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă şi lapte şi la final prin pesmet.

Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc pe rând şniţelele, câte 3 minute pe fiecare parte. Şniţelele se scot apoi din tigaie şi se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se taie felii. Şniţelele vieneze se servesc ornate cu felii de lămâie, sardele şi capere şi cu garnitură de salată de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.