Snitele din carne de pui cu garnitura de budinca de cartofi cu ceapa si costita si salata de sfecla

Printeaza

 Snitele din carne de pui cu garnitura de budinca de cartofi cu ceapa si costita si salata de sfecla

Ingrediente:Snitele din carne de pui cu garnitura de budinca de cartofi cu ceapa si costita si salata de sfecla

  • 1,200 kg came de pui
  • 200 g untura de gîscă
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 80 g costiţă afumată
  • 2 linguri sos alb
  • 200 g pesmet de casă
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se taie in 12 bucăţi, se elimină din oscioare, se  bat puţin, se da sare , puţin piper, apoi prin făină, ou bătut cu puţin lapte şi pes­met.

Intre timp se fierb cartofii, se taie felii, se sotează cu ceapă tocată, cos­tiţă tăiată julien şi se amestecă cu sosul alb. Se unge o formă mai bombată de şarlotă, se presară cu pesmet, se pun în ca cartofii şi se dau la cuptor circa 25 minute.

Cînd este gata, se răstoarnă pe mijlocul platoului şi împrejur se aşază bucăţile de pui, prăjite in grăsime de gîscă.

Separat se serveşte sos remoulade  şi salată de sfeclă .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.