Snitele de peste (nisetru)
PrinteazaSnitele de peste (nisetru) din: nisetru, praz, usturoi, rosii, masline, cimbru, ulei, sare, piper, vin, verdeata.
- 1,5 kg nisetru
- 2 fire de praz
- 5 căţei de usturoi
- 300 g roşii
- cimbru
- sare
- 150 g măsline verzi
- 150 g ulei
- 1 pahar vin
- 20 midii
- 1 legătură de verdeaţă
- puţin zahăr
- piper
Mod de preparare:
Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Prazul tăiat felii, roşiile curăţate şi tăiate, măslinele fără sîmburi, se sotează.
Şniţelele se aşază într-o cratiţă cu compoziţia de mai sus, se mai adaugă scoicile, vinul, cimbrul, sarea, usturoiul tocat, verdeaţa tocată, ulei, puţin, zahăr şi piper.
Se dau la cuptor 30-35 minute.
Pofta buna!